Itse tekemiäni koruja muistoksi minulle ja inspiraatioksi katselijalle.

keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Hienovaraista blingiä

Eilen illalla sain viimein tehtyä jo useamman kuukauden päässä muhineen korun valmiiksi. Pidän valtavasti pitkistä ja vähän runsaammista koruista, ja minulla olikin sellaisia jo useampi ostettuna ennen kuin tajusin, että niitä voi tehdä myös itse. Kaikki omani ovat kuitenkin aika maanläheisiä niin väreiltään kuin materiaaleiltaan, joten halusin itselleni vaihtoehdoksi myös hieman bling blingiä.

Nahkanauhaa (1mm paksuus), "jadea", onyxia.http://picasaweb.google.com/AnniinaKorut/Korulauseita?authkey=sv00CifglA8#5244388425064219218

http://picasaweb.google.com/AnniinaKorut/Korulauseita?authkey=sv00CifglA8#5244388430186853810

Alkuperäisessä ideassa oli ollut mustaa ja fuksianpunaisia (todellisuudessa kivien väri on paljon kuvaa tummempi) fasettihiottuja jadehelmiä. Idea olikin valmis, kun näin Satuhelmen sivuilla iiiihania 12 mm fasettihiottuja onyx-palloja. Pieniä, tyylikkäitä diskopalloja! Tänään kaupungilla kävellessäni huomasin vielä paremmin, kuinka kivasti pallot välkähtelevät valossa. Korussa on lisäksi tavallisia, 6 mm onyxpalloja.

Ideasta huolimatta olin lykännyt tekemistä jo pidemmän aikaa, koska tiesin ettei millisen nahkanauhan läpisaaminen kaikista helmistä ole välttämättä helppoa. Eikä se ollutkaan, iso osa ajasta meni pinkkien helmien reikien putsaukseen ja suurentamiseen. Valmista tuli silti! Alkuperäisessä ideassa korun piti olla ainakin 1,5 kertaa pidempi, mutta yllättäen jo tuon pituinen söikin lähes kaiken nahkanauhan mitä minulla oli (4metriä).

Tässä vielä yksityiskohta. :)

sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Syysillan päivitys

Muuttolaatikot on purettu ja asunto valmis. Muutaman korun sain tänään tehtyä enkä malta odottaa enää esittelemistä. Sain suhteellisen huonot kuvat otettua illan hämärän takia, mutta koitan tiistaina päivittää paremmat kuvat. Huomenna päivä kuluu koulussa ja kurssilla.

Maanantaina vietin illan Thuja Designin viikinkiketjujen alkeiskurssilla. Olen iloinen, että menin kurssille, koska nyt on paaaaljon helpompi aloittaa ketjujen tekeminen itsenäisesti kotona. Sitten joskus. Vaatii hieman investointeja, eikä nyt ole resursseja. Mutta sitä päivää odotellen! Kurssin jälkeisenä aamuna ensimmäinen ajatus oli, että voi kun olisi tarvikkeet, jotta voisin punoa ketjua. Niinpä ilmottauduin uudelle alkeiskurssille. ;) Siitä lisää lokakuussa.

Tällä kertaa en saanut aikaiseksi tehtyä yhtäkään ketjua hopealangasta. Sen sijaan tein itselleni kaksi aloituspalaa, jotta kotona ketjujen tekeminen olisi hieman helpompaa. Tämän lisäksi sain viimeiseen ketjuun kulumaan lähes 2,5 tuntia aikaa, sillä en vain kerta kaikkiaan ymmärtänyt miten se meni. Aivan lopussa palaset loksahtelivat kohdalleen. Kotona purin tynnyriketjusta pois palasen ja testasin, että sujuuko vielä. Ja sujuihan se.

Seuraavaksi kuvassa kolme ketjunpalaa. Takana tynnyriketju (muistaakseni...), jonka kaikki tekivät aluksi. Sen jälkeen palanen kuningasketjua (vähän väärillä luvuilla tehty) ja edessä lituskamalli. Mukavalta tuntuu katsoa kuvaa, kun tietää, että on itse viimein osannut tehdä sen, mitä monet muut korujen tekijät jo hallitsevat.

Tänään tein nopeasti yksinkertaiset korvakorut aikaisemmin esittelemäni hääkoruksi tekemäni rannekorun pariksi. Materiaalina hopea ja valkoiset makeanvedenhelmet.Sain myös viimein tehtyä korun, jota varten olin hankkinut riipuksen jo ennen kesää. Nyt saatuani korun valmiiksi olen täysin myyty hopean ja brontsiitin yhdistelmään, niinpä mielessä on jo seuraava malli valmiina. Vaihdoin paremman kuvan alle, vaikka se edelleen on hieman hullunkurinen: riipus heijastelee valoa niin paljon, että siitä meinaa tulla puhki palanut valkoinen alue kuvaan. Niinpä kuvasin korun väärinpäin, jolloin tietyissä kuvakulmissa valo ei heijastunut niin pahasti.

Materiaalina siis hopea, pinkki/fuksianpunainen "jade" ja brontsiittinugetit.

En saa taaskaan kuvia toimimaan, joten löydät ne isompana seuraavasta osoitteesta:

http://picasaweb.google.com/AnniinaKorut/Korulauseita?authkey=sv00CifglA8#

Mukavaa alkusyksyä!


~Anniina~