Itse tekemiäni koruja muistoksi minulle ja inspiraatioksi katselijalle.

sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Ranteeseen koristuksia

Tälläviikolla sain yhtenä iltana aikaiseksi kolme rannekorua. Kaksi hyvin samanlaista hieman vahingossa ja yhden hyvin värikkään sirunauhasta, joka on lojunut laatikossa pikkupussissaan jo monta kuukautta. Nyt ensimmäistä kertaa otin sen ulos pussista ja samantien ihanan kirjavat turmaliinisirut alkoivat supista minulle.


Ensin esittelen samanlaiset korut. Tajusin ettei minulla ole yhtään isoja rannekoruja, joten kaivoin laatikostani isoimmat kivimöllykät ja pyörittelin niitä sormissani. Syntyi tälläiset hyvin simppelit rannekorut, joissa yhdistävinä tekijöinä iiiiihanat viistehiotut serpentiinipallot ja viistehiotut eri muotoiset vuorikristallinugetit. Ensimmäiseen laitoin lisäksi joukkoon 10 mm viistehiottuja onyxeja.
Toiseen tuli savukvartsinugetteja.

Tein nuo hyvin myöhään yöllä ja vasta seuraavana aamuna virkeänä ja hyvin nukkuneena tajusin, että tulipas tehtyä kaksi samanlaista rannekorua. Noh, ainakin niitä voi käyttää samaan aikaan ranteessa, jos haluaa runsautta. : - )
Lisäksi syntyi turmaliinisiruista kolmirivinen rannekoru, jossa ripauksena balin välihelmiä. Värit ovat niin ihanat! Tilaisin turmaliini paaaaljon useammin, jos se ei olisi niin turkasen kallista.
Kesäaikaan siirryttiin! Vaikka täällä on pyryttänyt ankara lumisade jo muutaman päivän, olen toiveikas sen kesän tulon suhteen. :-)
Korumateriaalit kyllä juttelevat minulle kovasti, toivottavasti saisin taas laitettua tänne jotain uutta tulevalla viikolla.
~Anniina~

perjantai 20. maaliskuuta 2009

Juhliin

Huomenna on edessä teekkareiden yhdet lukuisista sitseistä ja ensimmäistä kertaa osallistun tapahtumaan teekkariavomieheni avecina. Tilaisuus on muodollinen, mutta ei onneksi vaadi iltapukupukeutumista vaan vähän vähempi riittää. Löysin kaupasta kauniin, kiiltäväkankaisen yläosan, jonka seuraksi tulee suorat mustat housut ja korkkarit. Jos on kylmä, kaapista löytyy kivasti kudottu villabolero.

Koska yläosatoppihässäkkä on aika juhlava jo itsessään, ajattelin etten laita kaulaani mitään korua. Koristan siis vain ranteeni ja korvani.

Tälläiset korvakorut syntyivät balihopeasta, sterlinghopeasta, botswanan akaatista ja kivasti kimaltelevasta fasettihiotusta vuorikristallista.
Tiedän, että valitsemani korukivet ovat hopeisiin korupohjiin suhteutettuna hieman liian isot. Mutta nuo olivat ainoa kivet, mitkä laatikkojeni valikoimista sopivat teemaan värinsä ja ilmeensä puolesta! Minua ei haittaa liian koko, korvissa sitä ei niin huomaa ja ne ovat tuon kokoisina juhlaan juuri sopivan näyttävät olematta liian arkiset.

Rannekoruksi ajattelin käyttää jompaa kumpaa rannekorusta tästä postauksesta: http://anskunkorut.blogspot.com/2008/10/syyskuun-pivitys.html . Todennäköisesti tuota kolmirivistä, hieman näyttävämpää versiota. Tai ehkä molemmat! Hmmm...

Juhlatunnelmin,

Anniina

maanantai 9. maaliskuuta 2009

Talvifiiliksissä, mutta kevättä toivoen

Tänään sain tehtyä kolme uutta korua valmiiksi. Ensimmäisenä esittelyssä pitkästä aikaa korvakorut, joista tuli omasta mielestäni hyvin sievät. Ja ihanan keväiset! Kaunis vihreän sävy kimaltelee kauniisti, sävy ja hopean patina myös täydentävät upeasti toisiaan.

Balihopeaa ja viistehiotut serpentiinipallot Helmiliinalta.
Toinen koru on valkoisesta "jadesta", botswanan akaatista valmistettu lyhyt kaulakoru, joka edellisestä poiketen on vielä hyvinkin talvinen. Jostain syytä kaikki koruideani ovat hyvin vaaleita ja sävyiltään kylmiä. Lehtiriipus on tilattu Ameriikoista, en nyt millään muista mitä kiveä oli. Lukko ja välihelmet balihopeaa.
Viimeisenä karkea kopio marraskuussa tekemästäni pitkästä korusta, jossa oli sydänriipus ( http://anskunkorut.blogspot.com/2008/11/sydmellinen.html ). Möin korun pois vuoden alussa. Koruvarastoni jäi kuitenkin kipeästi kaipaamaan vaaleaa, pitkää korua. Satuhelmessä oli tarjouksessa barokkimakeanvedenhelmiä, joten sain viimein toteutettua haaveeni tehdä samantyyppinen koru. Edellisessä versiossa oli botswanan akaattia nugetteina, tällä kertaa ne ovat upeita viistehiottuja palloja. Ihana kimallus! Nauhallinen näitä tarttui mukaani Kädentaitomessuilta Helmiliinan puodista. Riipukseksei valikoitui iso akaattiputkilo.


En muista milloin olisin näin kovasti kaivannut valoa ja vehreyttä, ihanaa raikasta ja mullantuoksuista kevättä. Tämän päivän lumimyräkkä ei ihan vielä anna toivoa keväästä, mutta hiljalleen... Onhan ensi viikon perjantaina jo kevätpäiväntasaus!

~Anniina~

sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Helminauha

Hyvää maaliskuuta kaikille! Kevät on tuloillaan... :)

Kävin Helsingissä järjestetyillä Kädentaidonmessuilla ja tein sieltä ihania löydöksiä. Ostin muun muassa Thuja Designista alla olevat makeanvedenhelmit ja helmisilkkiä, ja solmin sen helminauhaksi. Ensimmäinen laatuaan ja täytyy sanoa, että ei varmasti viimeinen, niin ihanan kevyt ja taipuisa on itse punottu nauha.


Kiitos taas kaikille blogiani kommentoineille! :)

Nyt riennän ukin 80 v. synttäreille!

~Anniina~