Itse tekemiäni koruja muistoksi minulle ja inspiraatioksi katselijalle.

keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Hienovaraista blingiä

Eilen illalla sain viimein tehtyä jo useamman kuukauden päässä muhineen korun valmiiksi. Pidän valtavasti pitkistä ja vähän runsaammista koruista, ja minulla olikin sellaisia jo useampi ostettuna ennen kuin tajusin, että niitä voi tehdä myös itse. Kaikki omani ovat kuitenkin aika maanläheisiä niin väreiltään kuin materiaaleiltaan, joten halusin itselleni vaihtoehdoksi myös hieman bling blingiä.

Nahkanauhaa (1mm paksuus), "jadea", onyxia.http://picasaweb.google.com/AnniinaKorut/Korulauseita?authkey=sv00CifglA8#5244388425064219218

http://picasaweb.google.com/AnniinaKorut/Korulauseita?authkey=sv00CifglA8#5244388430186853810

Alkuperäisessä ideassa oli ollut mustaa ja fuksianpunaisia (todellisuudessa kivien väri on paljon kuvaa tummempi) fasettihiottuja jadehelmiä. Idea olikin valmis, kun näin Satuhelmen sivuilla iiiihania 12 mm fasettihiottuja onyx-palloja. Pieniä, tyylikkäitä diskopalloja! Tänään kaupungilla kävellessäni huomasin vielä paremmin, kuinka kivasti pallot välkähtelevät valossa. Korussa on lisäksi tavallisia, 6 mm onyxpalloja.

Ideasta huolimatta olin lykännyt tekemistä jo pidemmän aikaa, koska tiesin ettei millisen nahkanauhan läpisaaminen kaikista helmistä ole välttämättä helppoa. Eikä se ollutkaan, iso osa ajasta meni pinkkien helmien reikien putsaukseen ja suurentamiseen. Valmista tuli silti! Alkuperäisessä ideassa korun piti olla ainakin 1,5 kertaa pidempi, mutta yllättäen jo tuon pituinen söikin lähes kaiken nahkanauhan mitä minulla oli (4metriä).

Tässä vielä yksityiskohta. :)

Ei kommentteja: