Itse tekemiäni koruja muistoksi minulle ja inspiraatioksi katselijalle.

torstai 23. helmikuuta 2012

Trendien aallonharjalla

Höyhenet ovat rantautuneet korukauppoihin.

Piti minunkin väkertää omaan koruvarastooni yhdet. Höyhenet askartelukaupasta (pussissa luki "pienet höyhenet", joten sen kummempaa tietoa ei minullakaan niistä ole) ja joukossa sterlinghopeaa.

Olen kiinnittänyt tähän erityisesti huomiota ja syksyllä, mutta nyt viimeistään se on ilmiselvää. Jopa Anttilan peruskorut ovat höyhenin koristeltuja. Olen monesti meinannut ostaa niitä itselleni, mutta joka kerta muistuttanut itselleni, että ne olisi helppoa ja halvempaa tehdä itsekin.

Niinpä ajattelin, että tämän ajatuksen toteuttaminen olisi viimein yksi tie myös siihen, että korujumin saisi lopullisesti murrettua. On idea, näkemys toteutustavasta ja keinot. Eipä paljoa enempää voi pyytää!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ite ajattelin kans tehdä höyhenkoruja, mutta en oikeen tiiä mistä lähtee liikkeelle. Miten sä oot saanu noi höyhenet kiinni tohon pidikkeeseen?

t. tohelo

Anniina kirjoitti...

Kieputtamalla tiukasti hopealankaan. :) Ja kieputtamalla siihen hopealangan päähän suljetun hopearenkaan, johon sitten sai koukut kiinni.

Toinen vaihtoehto on käyttää niitä suljettavia korunpäitä, esim. http://www.helmiq.fi/verkkokauppa//articles/article4381/article4381.jpg . Näitä erilaisissa malleissaan näkee käytettävän kohtuullisen monissa kauppojen sulkakoruissa. Minun yhteen kaupan sulkakoruun on näköjään vielä laitettu tippa liimaa ennen nauhanpäätteen sulkemista.

Itse käytin viimeisimpiin tekemiini korviksiin sellaista tapaa, että ensin napsautin sulan päähän ihan normaalin crimpin/kiinnityshelmen. Sen jälkeen peitin sen kuorella, jossa oli itsessäään rinkula esim. lukkoa varten. Tämmöinen: http://bead-o-matic.com/_shop/images/uploads/crimp_ends_large.jpg

Toivottavasti tästä oli apua.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvistä ohjeista! Ehkä mä nyt osaan alkaa näpertelemään :)