Itse tekemiäni koruja muistoksi minulle ja inspiraatioksi katselijalle.

sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Yhden vapaapäivän tuotoksia

Kaivoin viimeisetkin rippeet korulaatikosta ja sain aikaiseksi yhden kivan korvakorun. Tosin se vielä kaipaa lisää makeanvedenhelmiä ja toisen parin, mutta koska ketju on nyt täysin finito en voi valmistaa sitä loppuun asti ihan vielä. Tämän korvakorun innoittamana syntyi kuitenkin tämä alla oleva rannekoru savukvartseista ja makeanvedenhelmiä. Pohjalle käytin lähes kaikki 0,8mm lankani. Sitä on ehkä vielä 10 cm jäljellä... Olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen, aika söpönen vaikka itse sanonkin.

Eli savukvartsilaattoja, sterlinghopeaa ja makeanvedenhelmiä pienissä ryppäissä. Tässä kuva samasta korussa ranteessa.
Tämä rannekoru syntyi ennen edellistä. Näitä kolmea kiveä olen useaan otteen pyöritellyt sormissani ja miettinyt mitä niistä voisi tehdä - kaikki kolme ovat olleet niin kauniita kiviä ettei niitä ole raaskinut käyttää ihan minkä tahansa kiven kanssa. Niinpä päätin laittaa kaikkia kolmea samaan koruun, eihän siinä voi mennä pieleen?
Eli fasettihiottuja 10 mm serpentiinejä ja prehniittiä, lisäksi sileitä 10mm botswanan akaatteja. Ripaus balihopeaa ei olut haitaksi. Tälläisistä koruista tuppaa ainakin minulla tulemaan hieman jäykkiä, kun isot helmet eivät anna paljoa tilaa toisilleen. Se ei kuitenkaan haittaa, koska tämä jää minulle.
Lopuksi simppeli kaulakoru ranteeseen. Jälleen sama sekoitus makeanvedenhelmiä kuin ensimmäisenä esitellyssä rannekorussa (ja myöhemmin esiteltävissä korvakoruissa) sekä edellisen postauksen jäljiltä jääneet vuorikristallisirut. Kiva kaulanauha, joskin hieman tiukka. Kun saan viimein tilattua lisää ketjua, teen tähän pienen pidennysosan niin se on hyvä.

Jo paljon aikaisemmin valmistunut kaulakoru oli tarkoitus esitellä jo tänään, mutta jää nyt tekemättä. Se ei vain ole tuntunut onnistuneelta kokonaisuudelta ja napsaisin siitä juuri riipuksen irti. Nyt on simppeli, mutta pitkä kaulanauha kolmesta eri värisestä makeanvedenhelmistä sekä savukvartsista. Ehkä ensi kerralla voisin kuvata sen uudestaan.

Palaillaan!

1 kommentti:

Peikkonen kirjoitti...

Ihana tuo ylimmäinen rannekoru, tosi romanttinen <3 (Tulee ihan siemenhelmityöt mieleen ;) )