Itse tekemiäni koruja muistoksi minulle ja inspiraatioksi katselijalle.

torstai 16. huhtikuuta 2009

Järvivettä ja mutapohja

Tässä muutaman viime päivän aikana on tullut tehtyä lähes valmiiksi ja sitten purettua monta korua. Mikään ei vain ole näyttänyt tarpeeksi hyvältä, että idea olisi saanut valmistua.

Löysin vahingossa muuta etsiessäni tässä korussa olevan sterlinghopeisen/balihopeisen (en ole täysin varma onko tuo balihopeaa) kalan, joka on pyörinyt laatikossani jo varmaan puolitoista vuotta toimettomana. Samantien muistin edellisestä korusta ylijääneet vihertävät fluoriitit ja idea oli valmis. Lukko valikoitui, koska se muistuttaa minua jotenkin kuohusta, koskesta ja vaahtojen hyörinästä. Korun taipuisuutta lisäämään valitsin väliin pieniä labradoriittirondelleja, joissa parhaimmillaan on kaunis, sininen hohde.

Tästä oli tarkoitus tulla rannekoru, mutta totesin lukon olen vähän hankala siihen tarkoitukseen. Mallailin sitä nilkkani ympärille ja koska se näytti siinä kivalta, päätin tehdä ensimmäisen nilkkakoruni.

Lisäksi valmistui tämä yksinkertainen rannekoru kullanhohtoisista brontsiittikolikoista ja viistehiotuista savukvartseista. Lisäksi balihopeaa.Tästä kuvasta näkyy paremmin brontsiitin kuviointi.Tilasin Helmetti-foorumin Pätkältä vähän lisää hopealenkkejä. Tuska-ketjumalli on jo kesytetty syksyllä, seuraavaksi vuorossa olisi pahaenteisellä nimellä varustettu Piina. Muutama päivä sitten myös keksin miten tehdään ruoriketjua. Ketjuja on tosi mukavaa tehdä, mutta hopealanka tuppaa olemaan sen verran kallista ettei niitä voi tehdä niin usein kuin haluaisi - puhumattakaan siitä, että lenkit tekisi itse. Se taas vaatisi pienin investoinnin työkaluihin. Ehkä sitten kesän jälkeen...

Nyt on ollut myös ihanaa auringonpaistetta ulkona! Tänään näin myös ensimmäiset leskenlehdet. :)

1 kommentti:

Liisa kirjoitti...

Tämä on tosi kaunis! Ihanat värit ja mukavan kokoinen, sopivan iso ranteeseen :) Korun pitää näkyä! Ihana blogi sulla, paljon kauniita koruja :)